“AMKO KOMERC” novi sponzor Fudbalskog kluba Sarajevo

Porodica Fudbalskog kluba Sarajevo bogatija je za jednog novog člana. Naime, domaća kompanija “AMKO KOMERC” zvanično je postala sponzor Bordo kluba, a ovaj poznati lanac trgovina podržati će ovaj klub u sezoni 2016/17.

“AMKO KOMERC” jedan je od vodećih maloprodajnih lanaca, ima ukupno 76 poslovnih jedinica, a osim glavnog grada BiH, Amko prodavnice se nalaze i u Mostaru, Jablanici i Konjicu.

“Zadovoljstvo nam je da smo partner Fudbalskog kluba Sarajevo. Ovo sponzorstvo samo je dio onoga što kompanija Amko komerc ulaže u zajednicu. U proteklih 20 godina poslovanja podržali smo brojne institucije, udruženja, sportske kolektive, a sve te aktivnosti nastavljamo i u narednom periodu. Nastojimo mladim i talentovanim ljudima obezbijediti uslove i ambijent u kojima će moći da razvijaju svoje talente, znanja i sposobnosti; uključeni smo i u niz društvenih projekata putem kojih podupiremo lokalnu zajednicu. Posebnu pažnju uvijek smo posvećivali obrazovanju mladih, promociji sporta i kulture. Sport je jedno od područja koje posebno podržavamo i drago nam je što na ovaj način možemo podržati naše klubove.”, izjavila je Minela Džuho, menadžerica Odjela za odnose sa javnošču Amko Komerca.

Grupacija “AMKO KOMERC” zastupa ispravne vrijednosti društvene odgovornosti, a broji više od 1000 uposlenika i osnovna garancija svog perspektivnog funkcionisanja grade na povjerenju kupaca, stečenog u prethodnim godinama uspješnog poslovanja.