KAMPANJE Poslovna delegacija “Amko Komerca” u posjeti “Akovi”

Poslovna delegacija jednog od najvećih bh. trgovačkih lanaca “Amko Komerca”, predvođena vlasnikom Muamerom Aletom, nastavljajući kampanju “Dani domaćih proizvoda”, posjetila je domaću kompaniju “Ovako”, koja djeluje u sastavu “Akova grupacije”.

Svjetski standard 

Domaćin je upoznao goste sa proizvodnim procesom i najmodernijom tehnologijom, koja “Akovu” smješta u sami vrh proizvođača pilećeg mesa i drugih mesnih prerađevina prema najvećim svjetskim i evropskim standardima. Ovom posjetom Aleta i menadžment “Amko Komerca” potvrdili su još jednom opredijeljenost za nastavak davanja podrške domaćim proizvođačima u okviru kampanje “Dani domaćih proizvoda”.

Mi smo apsolutno svjesni da živimo u vremenu otvorenog tržišta, a BiH je samo dio tog velikog svjetskog tržišta, istaknuo je vlasnik “Amko Komerca” i kompanije “Hepok Mostar” Muamer Aleta.

– No, u isto vrijeme svjesni smo i važnosti kupovine domaćih proizvoda i jačanja cjelokupne bh. ekonomije te na tom putu mi želimo dati podršku domaćim proizvođačima. Prilikom ove posjete ponovo sam se uvjerio u visok stepen proizvodnog procesa, koji je “Akova” uspostavila, poštujući najzahtjevnije svjetske standarde, što mi je posebno drago, jer naše dvije kompanije imaju uspješnu dugogodišnju saradnju – rekao je Aleta.

Prema riječima direktora kompanije “Ovako” Mušana Mutevelića, podrška “Amko Komerca”, jednog od vodećih domaćih trgovačkih lanaca, veoma je značajna za “Akova grupaciju”.

Budi se svijest

– Drago mi je da se u BiH budi svijest kako potrošača, tako i proizvođača i trgovaca, o vrijednosti ujedinjavanja svih domaćih resursa na putu jačanja ekonomije naše zemlje. Današnja posjeta naših prijatelja i poslovnih partnera iz “Amko Komerca” potvrđuje da ćemo uzajamnom podrškom i kvalitetnom poslovnom saradnjom povećati rezultate i stvoriti uvjete za otvaranje novih radnih mjesta – rekao je Mutevelić.

Akcijska sniženja proizvoda “Ovako”

Delegacije dvije kompanije dogovorile su prilikom ove posjete posebnu promociju u “Amkovim” prodavnicama u periodu od 2. do 18. septembra. Sve kupce očekuju akcijska sniženja na proizvode “Ovako”.