Navijači Željezničara grade svoju Grbavicu: Amko komerc donirao sredstva za kupovinu 100 stolica

Rukovodstvo FK Željezničar pokrenulo je akciju realizacije projekta rekonstrukcije stadiona Grbavica s ciljem da evropske utakmice Željo igra na svom stadionu, što do sada nije bio slučaj zbog neispunjavanja uslova. Akcija je pokrenuta putem oficijelne stranice kluba, a učešće, pored navijača uzeli igrači, članovi kluba i uprave, sponzori i prijatelji kluba.

Kompanija Amko komerc podržala je projekat za evropsku Grbavicu, donacijom novčanih sredstava za kupovinu stotinu stolica za fudbalski stadion Grbavica,

Menadžerica odjela za odnose sa javnošću Minela Džuho, istakla je da Amko komerc nastoji mladim i talentovanim ljudima obezbijediti uslove i ambijent u kojima će moći da razvijaju svoje talente, znanja i sposobnosti.

“Amko komerc je uključen u niz društvenih projekata putem kojih podupiremo lokalnu zajednicu. Posebnu pažnju uvijek smo posvećivali obrazovanju mladih, promociji sporta i kulture. Kada smo vidjeli da je Uprava kluba krenula u realnu akciju rekonstrukcije stadiona odlučili smo da i mi učestvujemo u toj akciji, u narednom periodu ovom projektu ćemo pružiti punu podršku jer isti je od velikog značaja za našu državu”, kazala je Džuho.

Uslijedio je i odgovor FK Željezničar koji se zahvalio na pomoći kompanije Amko komerc.

“Zahvaljujemo se kompaniji Amko komerc koja je ovom donacijom značajno pomogla naš projekat rekonstrukcije Stadiona Grbavica. Ova donacija je dokaz da Amko komerc kao domaća kompanija svoj uspjeh istinski dijeli sa bh. društvom. Nadamo se da će njihov primjer slijediti i druge kompanije i da će se uključiti u projekat rekonstrukcije Stadiona Grbavica koji nema značaj samo za naš Klub, već i za grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu”.” poručili su iz FK Željezničar.