Preventivne mjere za zaštitu uposlenika i kupaca

Amko komerc kao društveno odgovorna kompanija kojoj su kupci i zaposlenici na prvom mjestu poduzeo je sve mjere zaštite po strogom pravilniku svoje kompanije, a u skladu sa uputama i odredbama nadležnih stručnih institucija.

“Među najizloženijim ovom, ali i sezonskim virusima osim zdravstvenih radnika su zaposleni u trgovinama. Veoma je važno da se svi pridržavamo propisanih preventivnih mjera u cilju sprečavanja širenja virusa. Ovim putem apelujemo na sve naše kupce da se prilikom odlaska u kupovinu pridržavaju svih do sada izdatih propisa. U ovom trenutku zdravlje nam je najvažnije. Kao kompanija upotrijebili smo sve mehanizme zaštite naših uposlenika: zaštitne maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju i sl. ali veoma je bitno da se i naši kupci pridržavaju propisanih mjera. Zahvaljujemo na razumijevanju”, poručuju iz Amko komerca.

“U svim našim marketima nema količinskih ograničenja prilikom kupovine određenih artikala po jednom kupcu, ali apelujemo da naši potrošači optimiziraju kupovinu, kako bismo svi u lancu mogli obezbijediti kontinuitet dostave. Ulažemo velike napore da u skladu sa novonastalom situacijom obezbijedimo normalno funkcionisanje i snabdjevenost marketa. Naši marketi nesmetano funkcionišu u skladu sa naredbama i preporukama nadležnih organa zbog trenutne situacije, o svim eventualnim izmjenama javnost će biti blagovremeno obaviještena”, istakli su iz Amko komerca.