BUTIK BADEM sa Baščaršije osvojio Bosnu i Hercegovinu

Daleke 1957. godine u samom srcu sarajevske Baščaršije otvoren je Butik Badem, koji danas djeluje u okviru GA-ME-HA i zapošljava 42 radnika.

Kako nam je rekao izvršni direktor firme Iris Bašić, njihova slatka i mirisna trgovina od samog otvaranja ubrzano je sticala vjerne mušterije.

“Danas su naši proizvodi nadaleko čuveni te dostupni na cjelokupnom tržištu Bosne i Hercegovine,” ističe Bašić. “U procesu proizvodnje držimo se svojih tradicionalnih recepata, a u isto vrijeme poštujemo zahtjevne evropske standarde. Vodeći se filozofijom da je kvalitet najbolji recept za uspjeh, za svoje proizvode smo uvijek birali samo vrhunske sastojke. Naš cilj je proizvodnja zdrave hrane jer je ona prvi preduslov zdravog života.”

Prema njegovim riječima širok je asprtiman proizvoda koje firma u ovom trenutku plasira na tržište. Samo tahan halva, kako je rekao, ima okuse čokolade, vanilije, zatim se proizvodi halva sa pistacijama, crna halva, susam krem, a tu su i tahin paste.

“Interesantno je kako nikad ne prestaje potražnja za rahatlokumom,” kaže Bašić. “Ni tu se nismo zadržali na samo jednoj vrsti pa smo ponuduli čitav niz ovog slatkog brenda: rahatlokum sa okusom oraha i kokosa, orah oblatna, susam lješnik, smokva, badem i orah šljiva. Zatim smo oplemenili rahatlokum i sa voćnim okusima: ruža, zelena jabuka i vanilija.”

Bašić navodi da GA-ME-HA proizvodi i razne vrste ulja kao i široku lepezu proizvoda iz slatkog i slanog programa.

“Teško je nabrojati sve proizvode ali se oni mogu pronaći na našoj web stranici http://gameha.ba,” ističe Bašić. “Nakon što smo osvojili bh. tržište vršimo pripreme i za osvajanje polica u Evropskoj uniji čim se steknu za to potrebni uslovi. To će zahtjevati posebne analize i kadrove, ali mi smo spremni krenuti tim putem i već razgovaramo o tome unutar kompanije.”

KKD