DUKAT BANJA LUKA: Preko 350 radnika i konstantan rast!

“U vrijeme pandemije izazvane korona virusom, naša firma je u rekordnom roku na tržište plasirala nove proizvode namjenjene za dezinfekciju,” ističe direktor prodaje kompanije Dukat iz Banja Luke Dragan Vještica.

Preduzeće Dukat d.o.o. je osnovano je 1994. godine u Banjoj Luci, a prve godine poslovanja bavilo se samo maloprodajom i ugostiteljstvom. Vremenom su djelatnosti proširene na uvoz, proizvodnju, trgovinu, distribuciju i transport.

“Svoju proizvodnju smo počeli 2007. godine,” kaže Vještica. “Kada je počela pandemija pokrenuli smo vlastite brendove Perex i Max Clean koji su namjenjeni za dezinfekciju svih površina, dok su pod brendom Hellenaproizvedeni specijalni gel i sapun za dezinfekciju ruku. Posebnu pažnju poklanjamo kontroli proizvodnog procesa koji je pod konstantnim nadzorom stručnjaka u svim fazama proizvodnje. Odabirom komponenata svjetskih dobavljača i unapređenjem receptura, konstantno usavršavamo kvalitet proizvoda.”

Prema njegovim riječima kompanija je sposobna da se u kratkom roku prilagodi novim uslovima na tržištu.

“Danas je Dukat jedna od najvećih i najozbiljnijih distributerskih kuća u BiH sa 135 vozila,” navodi Vještica. “Pokrivamo cijelu teritoriju BiH, kako u distribuciji tako i sa proizvodima. Naši poznati brednovi su: Carnex, Polimark, Aleva, Pionir, Perfex, Nectar, Duel, Maja med, Biser, Kendy, Hepo, Kissal, Dalia i Fidelinka.”

Direktor prodaje kaže kako je cilj kompanije da se u svakom trenutku obezbijedi zadovoljstvo potrošača i kvalitet usluge. On dalje naglašava da je vizija nastavak rasta uspješnosti poslovanja kroz konstantno ulaganje u razvoj tehničko-tehnoloških mogućnosti u proizvodnji, kao i proširenje distributivnih kapaciteta.

Dukat trenutno zapošljava preko 350 radnika, te redovno educira zaposlene kako bi održavali korak sa evropskim standardima u svim segmentima poslovanja.

KKD