MALIŠIĆ EXPORT – IMPORT: 700 000 litara sirupa godišnje

Firma Mališić export – import d.o.o. Čitluk dostigla je proizvodnju od blizu 700 000 litara sirupa na godišnjem nivou, navodi se u saopštenju za javnost ove kompanije. Na tržištu su pozicionirani kao jedan od lidera u ovoj grani proizvodnje.

Gospodarsko društvo Mališić export-import privatna je tvrtka u vlasništvu obitelji Milićević – Mališić sa sjedištem u Žitomisliću. Osnovano je 1990. godine na temeljima dugogodišnjeg iskustva u bavljenju trgovinskim poslovima. Firma se od 2005. godine bavi proizvodnjom sirupa Malpi, pakovanjem proizvoda Malpak kao i uvozom i distribucijom odredjenih proizvoda na tržište. Generalni su zastupnici i distributeri svjetskih i domaćih kompanija.

Kako se navodi u saopštenju, kompanija  raspolaže sa preko 10 000 m2 centralnog skladišnog prostora i više od 80 vozila (kamiona, šlepera, pick-up vozila i kombija). Svoje proizvode plasira iz pet distributivnih centara, smještenih u svim većim gradovima u Bosni i Hercegovini.

Poslovna politika poduzeća od samih početaka je, navode, zadovoljiti potrebe svojih kupaca, pružiti im vrhunsku uslugu i očuvati njihovo povjerenje i lojalnost. Ponosni su, ističu, što su među prvima na tržištu BiH prepoznali važnost zaštite zdravlja kupaca prateći visoke standarde za sigurnost hrane. Od 2008. godine uskladili su proizvodnju s HACCP standardom. Od 2012. godine članovi su udruženja KUPUJMO I KORISTIMO DOMAĆE.

U saopštenju je takodjer rečeno da je vodeći proizvod linija Silver sirupa. Radi se o proizvodu s kojim je firma izašla na tržište 2010. godine i u vrlo kratkom roku osvojila srca potrošača. Silver sirupi se prave sa sladilom i šećerom smanjene energetske vrijednosti za 30%, a koji su zadržali svo bogatstvo okusa pa u njima mogu uživati i oni koji paze na kalorije. Paleta okusa je takva da svatko, kako kažu, može izabrati nešto za sebe: NARANČA, LIMUN, BRUSNICA, BOROVNICA, ARONIJA-BRUSNICA, MANGO I BRESKVA.

Planovi za budućnost, zaključiki su, jeste izvoz u zemlje u okruženju.

KKD